Eetu Tuulola valmistautuu miesten peleihin

Hämeenlinnan Pallokerhon nuori hyökkääjälupaus Eetu Tuulola oli voittamassa alle 18 -vuotiaiden MM-kultaa Yhdysvalloissa. HPK -legenda Marko Tuulolan poika iski loppuottelussa Ruotsia vastaan Suomen 3-0 maalin ja oli finaalin näkyvimpiä pelaajia. Ensi kaudella Tuulolan tavoitteet ovat jo miesten peleissä.

Eetu Tuulola ja mitali

Eetu Tuulola esittelee kultamitaliaan

HPK:n ensi kauden joukkueen julkistamistilaisuudessa on paikalla kaksi tuoretta maailmanmestaria, kun Eetu Tuulola ja maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen ovat kultamitaleineen läsnä tapahtumassa. Pallokerhon myyntipäällikkö ja entinen Liigapelaaja Jukka Laamanen ottaa samantien luulot pois nuorelta Tuulolalta onnittelujen jälkeen, kun Laamanen käskee Tuulolaa ottamaan lippiksen pois päästä ennen tapahtuman alkua.

”Et sä lippistä voi pitää. Ja mikä tukka! No se saa kelvata”, Laamanen tuhahtaa.

Tuulola ja Luukkonen vaikuttavat ikäisikseen äärimmäisen kypsiltä miehen aluilta. Molemmat suostuvat toimittajien haastatteluihin mukisematta ja vastaukset ovat monisanaisia sekä analyyttisiä. Eetu on täysi vastakohta isoveljestään Jonista, jonka ensiesiintyminen TV:ssä (tosin vasta 16-vuotiaana) oli kirjaimellisesti jännittävä.

Tänä vuonna molemmat Tuulolan veljekset huuhtoivat kultaa Suomen paidassa, kun myös Joni voitti MM-kultaa, tosin vanhempien alle 20-vuotiaiden kisoissa. Poikien isä Marko totesikin huvittavasti Ylen finaalilähetyksessä, kuinka hän on tehnyt ”sen fyysisen työn” jo 20 ja 18 vuotta sitten.

”Isän merkitys on ollut iso: kuskannut treeneihin, antanut neuvoja ja tukenut huonoina hetkinäkin. Yksi tärkeimmistä tukijoista äidin kanssa”, Eetu paljastaa isänsä tehneen siis muutakin 20 vuoden aikana kuin ”sitä fyysistä työtä”.

”Myös isoveljen rooli on ollut tärkeä, vaikka ollaankin aina pientä kilpailua pidetty, niin ollaan molemmat tuettu toisiamme meidän molempien lyhyiden urien varrella”, Tuulola kertoo suhteestaan isoveljeensä.

Tuulolan suurimmat esikuvat ovat tietysti oma isä ja Teemu Selänne. Tuulola kunnioittaa isänsä pitkää uraa ja haluaa saavuttaa yhtä mittavan peliuran. Selänteessä Tuulola samaistuu haluun tehdä maaleja.

”Selänteen Teemu on suomalainen ikoni jääkiekon parissa. Hieno ura NHL:ssä ja maajoukkueessa. Puhdas maalintekijä, josta tykkään”, Tuulola innostuu.

Liigassa 10 ottelua pelannut Tuulola on vielä ilman maalia aikuisten tasolla. Tuulola naulaakin mestaruuskakkua syödessään ensi kaudeksi selkeimmän tavoitteensa: maali Liigassa.

”Tavoitteena on murtautua Liiga -kokoonpanoon ilman, että tulisi sellaisia pätkiä, jossa joutuu pelaamaan A-junioreiden puolella. Mutta jos A:han joutuu, niin siellä on tavoitteena olla johtava pelaaja, johon koutsit voivat luottaa tilanteessa kuin tilanteessa”, Tuulola kertoo nöyrästi.

Tuulola ja Luukkonen

Tuulola ja Luukkonen saivat HPK:lta lahjoja

Jotta paikka HPK:n kokoonpanossa aukeaisi, tarvitsee Tuulolan pysyä kunnossa. Myös Tuulola tiedostaa tämän.

”Nyt pyritään treenaamaan kova kesä, että oltaisiin ihan huippukunnossa sitten kun kausi alkaa. Viime kaudella tuli loukkaantuminen, joka hidasti kehittymistä, mutta ensi kausi pyritään vetämään niin kovaa treeniä, ettei tule sellaisia (loukkaantumisia)”, Tuulola avaa kesäsuunnitelmiaan.

Tuulola kuvaa itseään maaleja tekeväksi voimahyökkääjäksi ja vertaa itseään NHL-seura Los Angeles Kingsissä pelaavaan Milan Luciciin, joka on tunnettu kovista taklauksistaan, mutta myös maalinteostaan. Kesällä NHL:ään varattava Tuulola ei ainakaan avoimesti paljasta suosikkiseuraansa Atlantin toiselta puolelta.

”Ei mulla oikeestaan ole suosikkijoukkuetta. Mä seuraan tuloksia ja pelejä jos tulee hyviin aikoihin”, Tuulola tyytyy toteamaan.

Tuulolalle on helppo povata pitkää ja menestyksellistä uraa jääkiekon parissa. Kaikesta näkee, että töitä on tehty ja myös tullaan tekemään. HPK on mitä mainioin kehitysalusta nuorelle laitahyökkääjälle, vaikka viime kausina HPK onkin myynyt useita omia kasvattejaan muualle. Kerhon kokoonpano on sopivan nimetön, jotta Tuulola saa runsaasti näyttöpaikkoja aikuisten mukana. Aika näyttää, riittävätkö Tuulolan rahkeet jopa NHL:ään asti vai nähdäänkö kiekkoperheen kuopukselta yhtä vaikuttava peliura Suomessa kuin isältään.

AJ

 

 

Jätä kommentti